Hydroseeding

Hydroseeding is een simpele en doeltreffende zaaitechniek die veel wordt gebruikt voor talutten en grote vlaktes die snel groen moeten worden.

Wanneer

Hydroseeding is in bijna elke situatie te verwerken. Dit op zowel kleine als grote oppervlaktes, en als groot voordeel is het ook mogelijk om op schuine hellingen te zaaien, zonder dat er erosie of uitspoeling van het (gras)mengsel plaatsvindt. Dit kan door toepassing van een speciaal bindmiddel.

Hydroseeding is toe te passen op dezelfde ondergrond als gewoon gras, en daarbij kan het zelfs op een schrale ondergrond worden verwerkt. Dit omdat de mulch voor een goede voedingrijke laag vormt waarin het mengsel goed kan ontwikkelen.

Door het verspuiten van het mengsel word deze gelijk goed aan de ondergrond gehecht, en is de verdeling van het graszaad zeer nauwkeurig waardoor het gras egaal opkomt.

De mulchlaag werkt als een beschermdeken tegen harde regen en wind. Dit voorkomt uitspoeling van zaad en voedingsstoffen. De kleur van de mulch is een biologische kleurstof die vervaagd, maar heeft als belangrijke functie dat het zonlicht absorbeert, en het mengsel zich beter kan ontwikkelen in de beginfase.

Een ander groot voordeel van hydroseeding is dat er tijdwinst mee te behalen valt in plaats van traditioneel zaaien. Uitgaande van normale weersomstandigheden kan er al na enkele weken voor de eerste keer gemaaid gaan worden.

Hydroseeding
Hydroseeding
jollycons-[category]/icons/svg/icon-ui-1-close Created with Sketch.
Icon
empty
Icon

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wellicht dat wij ook iets voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op