Hydroseeding

Een simpele en doeltreffende zaaitechniek die veel wordt gebruikt voor taluds en grote vlaktes die snel groen moeten worden.

Wanneer hydroseeding?

Traditioneel zaaien is vaak niet de beste oplossing in iedere situatie. Bij grote vlaktes, steilere hellingen of lastige locaties die veel te lijden hebben onder weersinvloeden zoals wind en regen, is Hydroseeding dé techniek om efficiënt te zaaien met snelle en solide resultaten.

Hydroseeding ondergronden

Hydroseeding is in bijna iedere situatie toe te passen. Het is toepasbaar op kleine en grote oppervlakten, en op zowel vlakke als schuine ondergronden. Op hellingen zorgt de Hydroseeding techniek ervoor dat zonder erosie of uitspoeling van het (gras)mengsel een solide zaaiing plaatsvindt. Dit is mogelijk door toepassing van een speciaal bindmiddel, waardoor het mengsel als het ware blijft plakken aan de ondergrond.

De ondergrond waarop Hydroseeding wordt toegepast kan een bestaand verslechterd grasveld zijn, maar ook een schrale bodem zoals zandgrond. De toegepaste mulch zorgt namelijk voor een voedingsrijke laag waarin het zaaimengsel zich goed kan ontwikkelen.

Verloop van Hydroseeding

Door het verspuiten van het zaaimengsel middels de Hydroseeding techniek wordt deze direct goed aan de ondergrond gehecht, dankzij het gebruik van een speciaal bindmiddel. De verdeling van het graszaad is zeer nauwkeurig waardoor het gras egaal opkomt.

De mulchlaag werkt als een beschermdeken tegen harde regen en wind. Dit voorkomt uitspoeling van zaad en voedingsstoffen. De groene kleur van de mulch is een biologische kleurstof die mettertijd vervaagd, en heeft als belangrijke functie dat het zonlicht absorbeert. Zo kan het mengsel zich beter ontwikkelen in de beginfase.

Uitgaande van normale weersomstandigheden kan er al na enkele weken voor de eerste keer gemaaid worden. Als u kiest voor een voorgekiemd zaadmengsel heeft u nog sneller resultaat!

Hydroseeding
Hydroseeding
jollycons-[category]/icons/svg/icon-ui-1-close Created with Sketch.
Icon
empty
Icon

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wellicht dat wij ook iets voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op