Hydroseeding

Een simpele en doeltreffende zaaitechniek die veel wordt gebruikt voor taluds en grote vlaktes die snel groen moeten worden.

Wat is hydroseeding?

Hydroseeding is een simpele en doeltreffende zaaitechniek die veel wordt gebruikt voor bermen, taluds, en andere grote vlaktes zoals sportvelden of speelweides.

Het zaaimengsel wordt in vloeibare vorm onder druk op de vlakte gespoten met behulp van een hydroseeder. Zo wordt de oppervlakte snel egaal bezaaid en groen gekleurd (met een biologische kleurstof). Deze techniek is toepasbaar voor graszaad, bermmengsels, sedummengsels en als stuifbestrijding.

Lees meer over wanneer Hydroseeding de geschikte oplossing is

Materialen Hydroseeding

Bij Hydroseeding wordt het gewenste zaadmengsel gemengd met mulch. Mulch is een natuurlijke houtvezel, gemengd met water en met meststoffen. Deze krijgt een biologische kleurstof toegevoegd die zorgt dat het resultaat direct groen is. Later verdwijnt deze kleurstof geleidelijk.

De materialen worden samengevoegd in een grote tank. In de tank wordt het mengel goed vermengd waarna het vervolgens klaar is om gespoten te worden op de gewenste plek(ken).

Lees meer over verschillende mengsels voor Hydroseeding

De voordelen van Hydroseeding

Wanneer je snel resultaat wil zien op grote of lastige (steile) vlaktes, is traditioneel zaaien doorgaans niet de beste oplossing. Hydroseeding is snel, nauwkeurig, ‘plakt’ als het ware aan de bodem en geeft direct een indrukwekkend resultaat. Het is op de lange termijn een duurzamere oplossing dan traditioneel zaaien.

Bij Hydroseeding bestaat ook de mogelijkheid om het gewenste zaadmengsel voor te kiemen. Op deze manier groeit het sneller en zal de gewenste plek dus eerder groen zijn. Hierdoor heeft u de garantie dat er een sneller resultaat behaald wordt.

Zandvoort hydroseeding
Zandvoort
jollycons-[category]/icons/svg/icon-ui-1-close Created with Sketch.
Icon
empty
Icon

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wellicht dat wij ook iets voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op